Stekla za nadstreške

Stekleni nadstreški vse bolj nadomeščajo nadstreške, krite z opečnato ali drugo neprosojno kritino, saj so bolj prefinjeni in predvsem pri večjih nadstreških omogočajo, da svetloba neovirano prehaja na spodnjo stran. To pomeni, da notranji prostor, pred katerim je s steklenim nadstreškom krata terasa, ni temačen, temveč ostane svetel. Za popestritev v večernih urah lahko s posebnim steklom (LED Glass) poskrbimo za osvetlitev celotne steklene površine.

Zlasti pri manjših nadstreških, ki na primer ščitijo vhodna vrata ali ožji prostor ob stavbi, je mogoče le te izdelati skorajda neopazne, saj se uporabi konzolna konstrukcija, ki omogoča točkovno vpenjanje. Kadar se odločite za večji nadstrešek, na primer za nadstrešek terase, pa je potrebna močnejša konstrukcija, ki bo primerna nosilnosti stekla in dodatnih obremenitev.

Stekla za nadstreške so izdelana iz varnostnega stekla, torej iz kaljenega ali lepljenega stekla, ki je odporno na najrazličnejše vremenske vplive – na zelo visoke ter izjemno nizke temperature, na težo snega, na veter in seveda tudi točo. Če ne želite, da so stekla klasična oziroma v celoti prosojna, si lahko zagotovite stekla, ki bodo poskrbela za nekaj več senčenja, skrbela za odbijanje svetlobe oziroma kolikor je mogoče preprečevala prehod UV žarkov. Tako pri poletnem sedenju pod nadstreškom ne boste potrebovali tende ali druge dodatne zaščite pred soncem.

Stekla za nadstreške večjih dimenzij glede na estetske želje in predvidene obremenitve nameščamo na lesene, kovinske ali inox konstrukcije. Da ne prihaja do zatekanja vode ter nabiranja umazanije, lahko stike med steklenimi ploščami zatesnimo s kakovostnim silikonskim kitom, še bolje pa je, če stekla na spojih prekrijemo z aluminijastimi pokrivnimi profili z ustreznimi tesnili.

Primeri nekaterih naših projektov