Steklene police

Steklene police so priljubljene tako v gostinskih lokalih kot v razstavnih prostorih, pogosto pa jih uporabljamo tudi doma. Njihova prednost je predvsem v enostavnem vzdrževanju, poleg tega pa nam omogočajo tudi prijetne estetske učinke in praktičnost. Steklene police so izrazitejše, kadar jih kombiniramo z različnimi tipi osvetlitve kot je LED osvetlitev. Pri tej osvetlitvi, ki je lahko večbarvna, je priporočljiva uporaba posebnega stekla, katerega lastnost je enakomerna razporeditev svetlobe po celotni površini stekla. Zelo zanimiva je tudi ročna obdelava robov – Edge Scalloping, ki je možna tako na pravilnih kot tudi nepravilnih oblikah.

So tako rekoč standard v gostinstvu, saj zaradi enostavnega čiščenja zagotavljajo visoko neoporečnost hrane. Poleg tega pa je steklo prozorno, torej so razstavljene jedi dobro opazne in takoj pritegnejo našo pozornost. Police iz stekla se uporabljajo tudi za hrambo raznih keramičnih in steklenih izdelkov, kot pregradne police v notranjosti kuhinjskih omaric, za preglednejše razvrščanje kozmetike v kopalnici, za vitrine in postrežne prostore v prodajalnah s kozmetiko in podobno.

Omogočajo nam samostojno nameščanje na stene z najrazličnejšimi nosilci, ali pa montažo v nosilne konstrukcije, na primer omare. S pomočjo sodobnih postopkov UV lepljenja imamo še več možnosti – lahko se lepijo tudi neposredno na stekleno ozadje, tako da so spoji povsem neopazni. S tem lahko ustvarite estetsko dovršene in zanimive prostore, ki bodo videti moderno in elegantno.

Je nujno, da so steklene police ravne? Vsekakor ne, lahko si zamislite steklene police bolj razgibanih oblik. S pomočjo naših nasvetov boste gotovo našli ideje za police, oziroma sestav polic, ki bo povsem ustrezal vašemu prostoru, oziroma njegovemu stilu.

Primeri naših izdelkov