Steklene predelne stene

Steklene predelne stene v sodobni arhitekturi pomagajo pri dobri osvetljenosti in k lahkotnemu videzu prostorov, kljub temu, da so ti razdeljeni na več delov. Z njimi nadomeščamo zidove, ki prostore optično pomanjšajo. Steklene predelne stene lahko tvorijo samostojne zaprte prostore, v katere se vstopa skozi vrata, ali pa rišejo prosojno mejo, ki je z ene ali dveh strani odprta in omogoča neoviran prehod. Z njimi lahko poskrbimo za ločevanje, a hkrati ohranjamo povezanost v prostoru. Ob uporabi LED stekla, ki razprši svetlobo po površini, lahko steklene stene dodatno osvetlimo.

So odlična rešitev za razdelitev prostora na več manjših kotičkov, ki omogočajo več zasebnosti ali razdelitev velikega prostora glede na namembnost oziroma prilagojenost različnim funkcijam. Uporabne so v velikih skupnih pisarnah, lokalih, trgovskih centrih in povsod drugod, kjer želite svojim strankam omogočiti, da dobijo dodaten občutek transparence. Ravno tako jih lahko s pridom uporabljamo doma. Z njimi lahko v sobi ustvarimo kotiček za preoblačenje, zastremo pogled preko celotnega prostora v tako imenovani »open plan« arhitekturi, ločimo delovni kotiček od dnevne sobe in podobno.

Kadar steklene predelne stene rišejo obrise ločenega prostora, je njihova montaža fiksna. Z nekoliko več domiselnosti se lahko odločimo za premična stekla na vodilih, ki poskrbijo zgolj za začasno oziroma delno ločenost takrat, ko potrebujemo zasebnost. V stekleno steno je možno vgraditi krilnadrsna ali nihajna vrata.
Steklene predelne stene iz kaljenega varnostnega stekla so odporne na udarce. Izdelane so lahko iz različnih vrst stekla, barvne, potiskane, peskane ali gravirane, omogočajo torej popolno prilagoditev glede na vaše potrebe.

Primeri nekaterih naših projektov