Dekorativna kuhinjska stekla

Dekorativna kuhinjska stekla običajno uporabljamo za zaščito stene nad delovnimi površinami, tako za zaščito pred vodo in toploto, kot tudi pred umazanijo zaradi uporabe živil. Kuhinjska stekla so lahko prosojna, neprosojna, enobarvna, barvana po RAL ali NCS lestvici, odločitev je vaša.

V kolikor se želite še dodatno poigrati, lahko na njih namestimo motive oziroma grafike po vaši izbiri. Ob uporabi brezbarvnega Clear Vision ali Optiwhite stekla so barvni odtenki res kontrastni, kar pri navadnem steklu ni možno trditi.
Dekorativna kuhinjska stekla izdelujemo iz kaljenega stekla, ki je odporno na temperaturne spremembe in udarce. Preden se steklo kali, se je potrebno odločiti za pripravo izrezov, izvrtin za vtičnice, stikala, namestitev raznih dodatkov (obešala, nosilci…). Sicer pa je dekorativna kuhinjska stekla možno namestiti na kar nekaj različnih načinov – povprašajte in svetovali vam bomo.

Poleg zaščite sten in enostavnega čiščenja imajo dekorativna stekla predvsem estetsko funkcijo. Z njimi lahko hitro poživimo svoj kuhinjski kotiček, po želji pa uporabimo enake motive in dekoracijo tudi za jedilno mizo oziroma pult. Tako lahko v celotnem prostoru poskrbimo za rdečo nit oziroma za dizajn, ki mu vdihne dušo.

Sicer pa dekorativna stekla niso primerna samo za v kuhinjo, z njimi lahko zaščitimo tudi stene v drugih prostorih, kopalnicah, na notranjih stenah tuš kabin, nad umivalnikom, povsod, kjer si želimo malo več pestrosti, funkcionalnosti sijaja in elegance.

Primeri nekaterih naših projektov