Nihajna steklena vrata

Steklena nihajna vrata so odlična rešitev za prostore, kjer je večji pretok ljudi. Odpiranje je omogočeno v obe smeri, vrata pa brez težav odrinemo tudi s polnimi rokami. Ta nato samodejno zanihajo nazaj v prvotni položaj.

Nihajna vrata iz stekla se uporabljajo tako v poslovnih prostorih, kjer je potrebno hitro in enostavno prehajanje med prostori, zelo uporabna pa so tudi doma, pri prehodu iz predsobe v bivalne prostore, iz spalnice v garderobno sobo in podobno.

Krilo steklenih nihajnih vrat je v celoti izdelano iz stekla, ki je lahko peskano, gravirano ali potiskano. V podboje, če le te uporabimo, je vpeto s tečaji sodobnega videza, ki omogočajo izjemno tekoče odpiranje in zapiranje brez zatikanja. Pri nekaterih modelih tečajev (hidravličnih) je možna tudi nastavitev hitrosti odpiranja in zapiranja. Tako kot druga steklena vrata, so tudi nihajna vrata izdelana iz kaljenega ali lepljenega kaljenega varnostnega stekla, ki je odporno na udarce in se ob zlomu ne razleti na nevarne ostre kose.

Primeri nekaterih naših projektov