Predstavitev podjetja

Kakovost, ki izvira iz tradicije in se bogati z novimi znanji, tehnologijami in trendi. To je sinonim za Steklarstvo Stoiljkovič, družinsko podjetje, katerega korenine segajo v daljno leto 1966. Družinska steklarska delavnica je bila ena prvih v Sloveniji, saj je bilo steklarstvo dejavnost, ki še ni doživela svojega razcveta.

Kmalu po pričetku delovanja se je pokazala potreba po večjih in boljših poslovnih prostorih, saj je bilo povpraševanja po kakovostnih steklarskih storitvah vse več. Zato se je podjetje leta 1970 preselilo v Sveti Duh, kjer se nahaja še danes. Spomin na prostore izpred petdesetih let je še vedno živ, čeprav so ti danes povsem drugačni. Opremljeni so z najsodobnejšo tehnologijo, ki se je v začetku delovanja podjetja zdela še povsem nemogoča. Napredek pa ni prinesel le novih strojev, ki skrbijo za avtomatizacijo procesov. V nekaterih pogledih se namreč ni spremenilo prav nič in je potrebno še vedno ohranjati tradicionalen pristop. Pri tem mislimo predvsem ročno delo, ki je potrebno pri najrazličnejših steklarskih obdelavah in kjer mojstra z žilico za estetiko in natančnost, ne more nadomestiti noben stroj.

Naše podjetje je skozi desetletja delovanja redno skrbelo za nadgradnjo proizvodnje, kot tudi znanja, brez katerega nobena dejavnost ne more napredovati. Ves čas smo sledili novim trendom in skrbeli, da so naši izdelki v skladu s sodobnimi standardi, zaradi česar so naše storitve na vrhunskem nivoju, cenjene tako doma kot v tujini. Razvoju pa seveda ni videti konca. Tako se družinska obrt nadaljuje, naši izdelki in storitve pa ostajajo sad tradicije v kombinaciji z modernizacijo.