Steklene stopnice

Steklene stopnice vnesejo v prostore moderen, odprt videz, zato se v sodobnem oblikovanju interierjev uporabljajo tako v poslovnih kot v bivanjskih stavbah. Z njimi si lahko pomagamo pri ustvarjanju videza večjega prostora, saj steklene pohodne plošče stopnišča prepuščajo obilico svetlobe in so že po videzu manj zajetne. Za popestritev ambienta v večernih urah pa lahko poskrbimo z opcijsko LED osvetlitvijo.

Pri steklenih stopnicah je v prvi vrsti pomembna varnost. Zagotoviti morajo velike obremenitve, ki presegajo običajne normative. Odporne morajo biti na udarce in točkovne obremenitve. Prav zaradi tega se za steklene stopnice uporabljajo tako imenovana pohodna stekla. Odločite se lahko tudi za Anti Slip steklo, to je steklo s proti zdrsnim nanosom na zgornji strani, ki še dodatno poskrbi za vašo varnost.

Pohodna stekla za stopnice so večplastna. Za izdelavo uporabljamo kaljeno steklo, ki ga med seboj spojimo s pomočjo PVB folije. Število plasti prilagajamo glede na zahtevano nosilnost. PVB folija, ki skrbi za lepljenje plasti med obdelavo s segrevanjem pri visokem tlaku, omogoča, da stopnicam povsem enostavno vdahnemo tudi barvo. Tako je prostor estetsko zanimivejši, privlačnejši. Najbolje, da se ob želji za steklene stopnice oglasite kar pri nas. Pomagali vam bomo z zamislimi in strokovnimi predlogi za izvedbo!

Primeri izvedb