Pohodno steklo

Pohodna stekla so v sodobni notranji arhitekturi velik hit, za njih se uporablja varnostna lepljena stekla, izdelana iz dveh ali več plasti stekel in vmesne lepilne plasti oziroma PVB folije. Ta je lahko brezbarvna, večji estetski učinek pa dosežemo z barvnimi folijami različnih odtenkov.

Pohodna stekla morajo v prvi vrsti zagotavljati varnost pred razbitjem. Če bi do njega že prišlo, pa skrbijo, da se steklo ne razleti in ostane na mestu, kar je še posebej nujno v primeru, ko gre za nad glavna stekla. Odločite se lahko tudi za Anti Slip steklo, to je steklo s proti zdrsnim nanosom, ki še dodatno poskrbi za vašo varnost.

Izdelava pohodnih stekel je enaka kot pri drugih lepljenih varnostnih steklih, torej s segrevanjem in spajanjem stekel ter folij pri visokem tlaku. Možna je uporaba najrazličnejših vrst stekla, zato je lahko pohodno steklo tudi motno ali barvno.

Pogosto se uporabljajo za izdelavo stopnišč, galerij in višje dvignjenih ploščadi, torej povsod, kjer lahko steklena tla poskrbijo za estetiko ali zanimiv pogled navzdol. Prav tako so pohodna stekla lahko vkomponirana v klasična tla ter predstavljajo v njih le svetlobni element, skozi katerega prihaja naravna svetloba, ali pa se pod njim skriva umetna osvetlitev. V obeh primerih pričarajo pohodna stekla zanimiv učinek, ki izjemno popestri prostor.

Primeri uporabe pohodnega stekla