Peskanje stekla

Peskana stekla omogočajo, da se s klasičnim steklom poigramo in mu na prefinjen način dodamo nekaj umetniškega pridiha, mu odvzamemo preprostost in ga spremenimo v platno, namenjeno predstavitvi vaših fantazij, logotipa ali vzorcev.

Pri tem postopku se na steklo namesti vzorec, ki ga lahko izberete med že pripravljenimi, ali pa se odločite za izdelavo po naročilu. Površina nezaščitenega dela stekla se spremeni in pridobi peskan videz, medtem ko zaščiteni del ohrani gladko površino. Da je površina odpornejša na nečistočo, stekla po tem postopku zaščitimo še s posebnim premazom.

Peskati je mogoče različne vrste stekel (tudi zrcal), uporaba je tako rekoč neomejena. Z logotipom lahko opremite poslovne prostore, prav tako pa je priročno za domačo uporabo, na primer za posebne vzorce na steklih oken ali vrat, ki bodo dali vašemu domu prefinjen pečat.

Vsekakor je to sodobna in predvsem obstojna možnost dekoracije stekel. Priljubljena je zaradi svoje nevsiljivosti, saj daje steklu videz senčenja. Ta način obdelave poskrbi tudi za niansiranje, saj je možna obdelava z različnimi globinami peskanja.

Primeri uporabe peskanega stekla